Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
8. septembra 2023 o 18:05
Čas čítania 0:35

Výstavba dôležitej rýchlostnej cesty R2 v Košiciach výrazne pokročila. Ukončili fázu, ktorá mohla stavbu skomplikovať

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Práce sa v najbližších mesiacoch sústredia hlavne na budovanie mostných objektov, násypových telies či kanalizácie rýchlostnej cesty.

Stavba rýchlostnej cesty R2 Košice-Šaca – Košické Oľšany podľa Národnej diaľničnej spoločnosti napreduje. V súčasnosti pokračujú práce na mostoch, trase, múroch aj kanalizácii. „Ku koncu sa chýli aj archeologický prieskum, ten momentálne prebieha už iba formou dohľadu archeológa nad vykonávanými zemnými prácami,“ informovala v piatok hovorkyňa NDS Eva Žgravčáková.


V prípade mostov sa aktuálne realizujú práce na debnení, armovaní a betonáži základov a driekov pilierov. Takisto pokračuje budovanie opôr, stien a krídiel na mostných objektoch. Okrem toho prebieha príprava podložia pre podpernú konštrukciu a skúšky zhutnenia na jednom z mostných objektov.


„Na trase samotnej rýchlostnej cesty sa realizujú sanačné vrstvy, prebieha svahovanie a frézovanie v časti násypu a realizácia monolitického žľabu. Takisto sa budujú násypy, odkopáva sa zárez a prebiehajú aj práce okolo realizácie múrov,“ uviedla NDS. Práce sa najbližšie mesiace sústredia hlavne na budovanie mostných objektov, násypových telies, kanalizácie rýchlostnej cesty a iných dôležitých objektov, ktoré sú súčasťou stavby.

R2
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Domov
Zdieľať
Diskusia