Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Florián Meričko
14. septembra 2023, 15:50
Čas čítania 0:49

Právnik čurillovcov reaguje na bitku politikov. Kaliňákove vulgárne vyhrážky porovnáva so staršími vyjadreniami

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Známy advokát Peter Kubina na sociálnej sieti ostro reagoval na konflikt Roberta Kaliňáka, ktorý sa pobil s lídrom OĽaNO.

Na incident medzi Igorom Matovičom a Robertom Kaliňákom reagoval aj advokát Peter Kubina. Ten okrem iných zastupuje aj vyšetrovateľov NAKA známych ako „čurillovci“. Advokát na sociálnej sieti odsúdil agresívne správanie Kaliňáka a jeho vyčíňanie počas tlačovej konferencie Smeru označil za nevhodné.

Kubina v statuse pripomenul, že sa Kaliňák a jeho stranícki kolegovia už dva roky „na svojich tlačovkách pohoršujú a opúšťajú“ nad nemorálnosťou vyšetrovateľov NAKA, ktorých označujú za zver.

„Včera ten istý advokát Róbert K. na verejnosti, za prítomnosti kamier a občanov, zvolajúc ‚Takú ti naj*bem!‘, násilím vnikol do priestoru cudzieho motorového vozidla a fyzicky napadol (pre menej chápavých – ‚vykonal to‘) poslanca NR SR, ktorého zároveň násilím obmedzoval na osobnej slobode v úmysle zmocniť sa jeho majetku iba preto, že tento poslanec si dovolil na verejnom priestranstve prezentovať (nenásilným spôsobom) iný názor, ako zastáva advokát Róbert K.,“ napísal v reakcii na udalosti zo stredy 13. septembra.

Verí, že bude správanie Kaliňáka prešetrené

Kubina pripomína, že Kaliňákovo správanie nie je hodné „ctihodného člena Slovenskej advokátskej komory“, a dodáva, že ak by sa bol podobného konania dopustil iný advokát, bol by podľa neho nepochybne disciplinárne stíhaný a pravdepodobne veľmi prísne potrestaný. 

„Uvidíme teda, či zákon a etické pravidlá advokátskej komory platia pre každého,“ dodáva Kubina na sociálnej sieti.

Domov
Zdieľať
Diskusia