Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
14. septembra 2023 o 17:10
Čas čítania 0:29

Slovensko vyhostí pracovníka ruského veľvyslanectva. Dôvodom je rozpor s dôležitým dohovorom, diplomat má 48 hodín

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pracovník Veľvyslanectva Ruskej federácie v SR musí opustiť Slovensko do 48 hodín.

Slovenská republika rozhodla vo štvrtok o vyhostení pracovníka Veľvyslanectva Ruskej federácie v SR. Dôvodom sú jeho aktivity, ktoré boli v príkrom rozpore s Viedenským dohovorom o diplomatických stykoch. Zdokumentované boli príslušnými orgánmi SR.

„Uvedená osoba musí opustiť územie Slovenskej republiky do 48 hodín,“ skonštatoval rezort slovenskej diplomacie.


Ministerstvo si v tejto súvislosti predvolalo veľvyslanca Ruskej federácie na Slovensku. Dôrazne ho vyzvalo, aby Zastupiteľský úrad Ruskej federácie v SR a jeho zástupcovia vykonávali svoju činnosť v súlade s Viedenským dohovorom o diplomatických stykoch, k čomu sa obe krajiny v minulosti zaviazali. Upustiť majú aj od ďalších aktivít v rozpore s týmto dohovorom, ako aj ďalšími ustanoveniami.

Ruské ministerstvo zahraničných vecí oznámilo, že Moskva bude primerane reagovať na štvrtkové vyhostenie ruského diplomata zo Slovenska. 

Ruské veľvyslanectvo.
Ruské veľvyslanectvo. Zdroj: Ilustračné foto: TASR/Martin Turanovič
Domov
Zdieľať
Diskusia