Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
19. septembra 2023 o 10:01
Čas čítania 0:39

Slováka zadržali v Čiernej Hore, užíval si luxusný život. Slovensku spôsobil škodu 13,7 milióna

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slovák Robert B. je obvinený z účasti v zločineckej skupine.

Polícia zadržala v Čiernej Hore Slováka Roberta B. z Dunajskej Lužnej. Slovenská pobočka Interpolu po ňom vyhlásila medzinárodné pátranie pre kauzu zneužitia pandemickej pomoci z úradu práce v Pezinku. Výšku škody pri nej odhadujú na viac ako 13,7 milióna eur, informuje portál Aktuality.sk.

Robert B. v Černej Hore kupoval už tretiu luxusnú jachtu za takmer 600-tisíc eur. Tam ho však zatkli príslušníci odboru boja proti kriminalite v spolupráci s policajtmi z Čiernej Hory. Robert B. momentálne čaká na vydanie k trestnému stíhaniu na Slovensku. 

Slovák čelí obvineniam z trestného činu zakladania zločineckej organizácie, aktívnej podpory a účasti na zločineckej organizácii a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Členom zločineckej organizácie sa stal v roku 2020 a Ústrediu práce, sociálnych vecí a rodiny spôsobili finančnú škodu vo výške 13 728 355,92 eura. 

Pezinský úrad práce vyplácal na základe spracovaných žiadostí vysoké príspevky na bankové účty, odkiaľ boli peniaze rozposielané ďalším osobám. Bez udania akéhokoľvek dôvodu rozposielali peniaze na rôzne bankové účty, ktoré boli vedené na Slovensku aj zahraničí. 

Domov
Zdieľať
Diskusia