Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
23. septembra 2023, 16:08
Čas čítania 0:38

Nové parkovacie miesta v Bratislave: Na týchto miestach pribudnú nové parkoviská

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Okrem záchytného parkoviska majú v budúcnosti pribudnúť aj tri rezidenčné parkovacie domy.

Hlavné mesto pripravuje spustenie záchytného parkoviska pod bratislavským Prístavným mostom. Do budúcnosti plánuje aj záchytné parkovisko na Bajkalskej ulici pri vyústení rýchlostnej cesty R7, uviedol pre TASR hovorca Bratislavy Peter Bubla. Podotkol, že na rozšírení siete záchytných parkovísk pracujú ako na jednej z priorít mesta.


„Z dlhodobého hľadiska projektovo pripravujeme väčšie riešenia vo forme veľkokapacitných parkovacích domov, kde sa aktuálne snažíme získať financovanie napríklad aj z eurofondov,“ ozrejmil Bubla. Ide podľa neho o projekty parkovacích domov na Zlatých pieskoch, pri zoologickej záhrade alebo na Janíkovom dvore.


Zároveň bratislavská samospráva projektuje aj tri rezidenčné parkovacie domy, ktoré sa budú nachádzať na Wolkrovej a Topoľčianskej ulici v Petržalke a na Saratovskej ulici v Dúbravke. „Cieľom P+R parkovacieho domu je znížiť objem individuálnej automobilovej dopravy smerujúcej do centra mesta a rezidenčných zón a zachytávať vodičov podľa možnosti na okraji územia Bratislavy,“ spresnil hovorca.


Bratislava tiež očakáva, že po zavedení regulovaného parkovania stúpne aj počet ľudí, ktorí využívajú na prepravu mestskú hromadnú dopravu či cyklodopravu.

Domov
Zdieľať
Diskusia