Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
24. septembra 2023 o 8:56
Čas čítania 0:31

Začala sa astronomická jeseň. Čo to znamená pre počasie na Slovensku?

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Víkend bude chladný, začiatkom týždňa sa však znova oteplí.

Spoločne so včerajším začiatkom astronomickej jesene sa postupne ochladilo. Teploty výrazne klesli aj na našom území, ale v niektorých horských strediskách v Alpách stihlo dokonca nasnežiť, informuje iMeteo.sk. V nadmorskej výške nad 2 000 metrov nad morom napadlo miestami vyše 10 centimetrov snehu.

V Alpách je aktuálne o 7 °C chladnejšie, než býva koncom septembra bežné. Podobný pokles je aj na Slovensku, pričom nízke teploty možno očakávať v priebehu celej nedele. Najchladnejšie bude na severe, kde má byť od 10 °C do 15 °C. Pocitovo bude teplota nižšia aj pre silný vietor, ktorý bude fúkať najmä na východe Slovenska.

Úvod pracovného týždňa však znova prinesie teplé počasie. Teploty sa hneď od pondelka vyšplhajú na 22 až 28 °C. Navyše, až do konca mesiaca by malo počasie zostať slnečné bez náznaku zrážok.

Domov
Zdieľať
Diskusia