Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Jakub Paulík TASR
28. septembra 2023, 10:12
Čas čítania 0:58

Nové detaily o vyčíňaní strelca v Bratislave: susedia opísali posledné chvíle krátko predtým, ako útočník začal páliť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Postrelení civilisti nie sú v ohrození života.

Suseda strelca z bratislavskej Dúbravky pre TA3 prehovorila o dnešnej noci, počas ktorej neznámy muž priamo z bytovky strieľal na náhodných ľudí. Podľa ženy sa o mužovi povrávalo, že bral drogy. „Útočník je môj sused. Minimálne z videnia som ho poznala. Výbušniny vraj púšťal častejšie. Počula som aj, že bral drogy,“ prezradila suseda.

„Okolo tretej, medzi treťou a piatou ráno, zvykneme počuť dve rany. Hovorí sa, že niekto tu hádže delobuchy,“ dodal k jej slovám ďalší obyvateľ. Nevie však, či išlo o spomínaného útočníka.

Podľa informácií portálu tvnoviny.sk útočník spustil streľbu po hádke so susedmi. Muž podľa nich pravidelne po nociach vyhadzoval z okna delobuchy a rušil nočný pokoj, strieľal vraj po holuboch a do výťahu striekal slzný plyn. Keď sa mu v noci prišli sťažovať pod okno, vytiahol zbraň, ktorá údajne patrí jeho otcovi, a začal na susedov strieľať.

28. septembra 2023, 6:59 Čas čítania 0:43 AKTUÁLNE: Muž v Bratislave začal strieľať na ľudí z okna bytovky. Z miesta hlásia niekoľko zranených, polícia ho zastrelila AKTUÁLNE: Muž v Bratislave začal strieľať na ľudí z okna bytovky. Z miesta hlásia niekoľko zranených, polícia ho zastrelila

V nemocnici zostávajú dvaja postrelení

Trojicu postrelených civilistov záchranári po nočnom incidente v Dúbravke previezli do nemocnice. Jedného z nich však ráno prepustili do domácej liečby. 

„Jeden pacient s priestrelom ruky utrpel stredne ťažké zranenie, bol ošetrený a prepustený do domácej liečby, jeho stav si nevyžadoval hospitalizáciu. Ďalší dvaja pacienti utrpeli ťažšie zranenia, obaja sa museli podrobiť operačnému zákroku,“ povedala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Eva Kliská.

Hospitalizované osoby ležia na jednotke intenzívnej starostlivosti. V súčasnosti sú už mimo ohrozenia života. „Utrpeli strelné poranenie ramena a lakťa, jeden z týchto pacientov mal okrem strelných rán aj rezné rany v oblasti krku, ktoré mu spôsobil útočník,“ vysvetlila Kliská.

Dúbravka
Zdroj: TASR - Michal Svítok
Domov
Zdieľať
Diskusia