Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
28. septembra 2023 o 20:05
Čas čítania 0:31

Slovensko manažovalo eurofondy horšie ako stánok s langošmi. Vláda predstavila desatoro nových odporúčaní

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Úradnícka vláda odporúča, aby nová vláda návrh dodržala.

Úradnícka vláda na čele s Ľudovítom Ódorom predstavila doteraz najprepracovanejší návod na čerpanie eurofondov. Premiér navrhuje, aby vznikol nový 50-miliónový fond na pomoc žiadateľom s prípravou projektov. Zároveň chce, aby o projekty mohli požiadať aj v angličtine, informuje portál Euractiv.sk.

Premiér však pri predstavovaní nového plánu nešetril kritikou bývalých vlád. Podľa neho bolo doteraz manažovanie eurofondov na Slovensku veľmi slabé a nutne potrebovalo zlepšenie.

„Tak ako Slovensko doteraz manažovalo eurofondy, by som ja nemanažoval ani stánok s langošmi,“ povedal premiér. Na tlačovej konferencii zároveň vysvetlil, že presne toto je ten dôvod, prečo tesne pred voľbami prišiel s takouto iniciatívou.

Úradnícka vláda vysvetlila, že sa pri vzniku návrhu radila s niekoľkými zahraničnými odborníkmi z Európskej komisie. Návod obsahuje 36 bodov, ktoré by mala budúca vláda zrealizovať. Súčasťou návrhu sú všetky fázy čerpania eurofondov.

politika
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
Domov
Zdieľať
Diskusia