Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
29. septembra 2023 o 16:30
Čas čítania 0:30

Ďalšie slovenské mesto výrazne obmedzí herne. Vyhrážajú sa aj úplným zákazom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Mesto Poltár sa pridalo do zoznamu samospráv, ktoré úplne obmedzujú prevádzky herní.

Poslanci v Poltári prijali uznesenie, ktoré obmedzí a postupom času aj celkom zamedzí fungovanie herní v meste. Mesto sa tak chce zaradiť k tým samosprávam na Slovensku, kde takéto nariadenia prijali a kde sa hazard už neprevádzkuje.

 
„Nové všeobecne záväzné nariadenie (VZN) určuje, že herne musia byť minimálne 200 metrov od seba a nemôžu byť bližšie ako 500 metrov od základných škôl a školských zariadení, zariadení sociálnej starostlivosti, zariadenia sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately, ubytovne mládeže a podobne,“ uviedla hovorkyňa Mestského úradu v Poltári Jozefína Očenášová. Prijatie VZN podporilo spolu osem poslancov.


Prevádzkovatelia herní, ktorí majú v súčasnosti licencie, nepodliehajú novému VZN, kým im neuplynie platnosť. „Potom budú musieť herne na týchto miestach zrušiť, prípadne urobiť na mieste, kde budú spĺňať prijaté kritériá,“ doplnila hovorkyňa.

Herňa
Ilustračná fotografia. Zdroj: Wallpaper Flare/na voľné použitie
Domov
Zdieľať
Diskusia