Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
2. októbra 2023 o 19:23
Čas čítania 0:38

U našich susedov majú nové radary, šoférom hrozí pokuta až 5 000 €. Na tieto priestupky si musia dávať pozor aj Slováci

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Pokuty za prekročenie dopravných predpisov sa môžu vyšplhať až na 5-tisíc eur.

V Rakúsku sa na cestách čoraz častejšie objavujú nové mobilné radary, ktoré pokutujú vodičov aj za menšie priestupky. Využívajú na to laserovú technológiu. Motoristi si tak na cestách musia dávať väčší pozor, keďže nová technológia je v porovnaní so staršími modelmi radarov výrazne prísnejšia.

Vodičom ukladajú pokuty už pri prekročení maximálnej povolenej rýchlosti o tri kilometre, informuje portál Topspeed.sk. Finančným trestom sa pritom nevyhnú ani zahraniční návštevníci Rakúska, ktorých radary namerajú. Pokuty totiž elektronicky rozosielajú prakticky do všetkých európskych krajín.

Lokality nie sú známe, polícia ich pravidelne premiestňuje

Najnižšia pokuta vyjde nepozorných vodičov na 36 eur. V prípade prekročenia maximálnej povolenej rýchlosti o viac ako 30 kilometrov za hodinu sa finančné tresty pohybujú od 150 do 5 000 eur.

Na moderné radary vodiči narazia na viacerých miestach. Devätnásť z nich sa napríklad nachádza vo Viedni. Ich lokality však polícia odmieta verejnosti prezradiť.

Rozmiestnenie radarov sa navyše neustále mení, keďže ide o mobilné zariadenia, ktoré policajti premiestňujú na základe viacerých kritérií.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa
Domov
Zdieľať
Diskusia