Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
3. októbra 2023, 18:34
Čas čítania 0:47

Na kraji Bratislavy pribudne viac ako 600 pracovných miest. Investor je pripravený vložiť do projektu desiatky miliónov eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Predpokladané investičné náklady na výstavbu logistického parku sú približne vyčíslené na 30 miliónov eur.

V bratislavskej Petržalke má vyrásť logistický areál, ktorý vytvorí pracovné miesta približne pre 623 zamestnancov. Vyplýva to zo zámeru s názvom Garbe Park Bratislava City, ktorý investor – spoločnosť SK5 Logimac – predložil na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA). Predpokladané investičné náklady sú približne 30 miliónov eur.

Vzniknúť majú dve haly

Objekt má ponúknuť funkciu veľkoobchodných skladov a distribučných centier s novými priestormi na prenájom pre služby a na drobné montážne činnosti. Vzniknúť majú dve haly, kde bude aj šesť administratívnych dvojpodlažných vstavkov.


Územie, kde má vzniknúť logistický park, je z východnej strany ohraničené diaľnicou D2 a severnú časť územia zas definuje nadjazd nad diaľnicou – prepojenie na Bratskú ulicu. Areál v zámere počíta s napojením na diaľnicu D2. Trasovanie dopravy z prevádzky má byť riešené mimo obydlí mestskej časti.


„Súčasťou riešeného areálu budú štyri showroomy so súvisiacim zázemím určené na prenájom a budú slúžiť ako výstavno-predajná plocha so skladovým priestorom podľa požiadaviek nájomcu,“ dodal investor v zámere.


Priblížil, že vo vyhradených priestoroch navrhovanej činnosti sa v rámci trojzmennej prevádzky počíta s vytvorením pracovných miest približne pre 623 zamestnancov. Zároveň má vzniknúť aj 280 parkovacích miest. Termín začatia výstavby predpokladá investor v roku 2025 a ukončenie o dva roky neskôr.

Petržalka
Zdroj: TASR/Michal Svítok
Domov
Zdieľať
Diskusia