Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová TASR
4. októbra 2023, 9:10
Čas čítania 0:49

Bratislavská električková trať prejde kompletnou prerábkou za 25 miliónov eur. MHD bude dva mesiace premávať v zmenenom režime

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Najbližšie 2 mesiace bude v úseku od stanice Nové Mesto po Zlaté piesky úplne vylúčená električková doprava. Zmeny sa dotknú viacerých spojov MHD.

Električková trať v Bratislave prejde v úseku od Tomášikovej až po Zlaté piesky po tridsiatich rokoch kompletnou rekonštrukciou. Aktuálny stav trate už nespĺňa moderné štandardy pohodlia a bezpečnosti. Električky na dva mesiace nahradia autobusy, informoval primátor Matúš Vallo na Facebooku. 

„Na Vajnorskej vymeníme 8 kilometrov koľají, čo sú 4 km trate, zmodernizujeme nástupištia, opravíme trakčné vedenie, odstránime bariéry a vybudujeme nové moderné prístrešky. Trať tak bude tichšia, bezpečnejšia, komfortnejšia a spoľahlivejšia,“ napísal Vallo s tým, že s prácami sa začne už vo štvrtok 5. októbra.

Zmeny bratislavskej MHD

Zmeny sa dotknú viacerých spojov MHD. Najbližšie dva mesiace bude v úseku od stanice Nové Mesto po Zlaté piesky úplne vylúčená električková doprava. „Náhradná linka X4 bude premávať v obdobnom intervale ako električky a obsluhovať bude zastávky v blízkosti tých električkových, prestupným bodom z električky na náhradnú autobusovú dopravu bude zastávka ŽST Nové Mesto, ktorá bude zároveň poslednou zastávkou električky,“ upresnil Vallo.

24. apríla 2024, 15:00 Čas čítania 3:05 Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy

Zároveň bude posilnená autobusová linka číslo 53 a mierne upravená trasa linky číslo 57, ktorá bude dočasne premávať po okružnej trase Zlaté piesky – Vajnorská – Jurajov dvor – Žabí majer – Stavivá – Zlaté piesky.

Projekt za takmer 25 miliónov eur bude financovaný prostredníctvom eurofondov z Operačného programu integrovaná infraštruktúra, na ktoré bratislavský mestský dopravca už dostal rozhodnutie o schválení nenávratného finančného príspevku.

Domov
Zdieľať
Diskusia