Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Florián Meričko
5. októbra 2023, 7:55
Čas čítania 0:43

Šimečka už rokoval s potenciálnymi koaličnými partnermi. Výsledok prvého kola poteší jeho voličov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Predseda Progresívneho Slovenska nateraz hodnotí rokovania s lídrami iných politických strán pozitívne.

Zostavenie novej vládnej koalície má momentálne v rukách Robert Fico, predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka sa však aj napriek volebným výsledkom nevzdáva. Líder progresívcov už absolvoval prvé neformálne stretnutia s potenciálnymi partnermi. Tvrdí, že počas rokovaní nenarazili na žiadny zásadný problém, informuje RTVS.

„Treba však povedať, že naďalej má silnejšie karty v rukách Robert Fico, keďže má poverenie od prezidentky Zuzany Čaputovej aj najsilnejší poslanecký klub,“ uviedol Šimečka pre RTVS.

Šéf Progresívneho Slovenska sa počas uplynulých dní stihol stretnúť so všetkými potenciálnymi partnermi vrátane Milana Majerského z KDH. Napriek zásadným rozdielom vo víziách liberálov a konzervatívcov však hodnotí stretnutie s lídrom KDH pozitívne.

Dôležité budú kompromisy

Podľa Šimečku tak nič nebráni ďalším rokovaniam o zostavení alternatívnej vládnej koalície v zložení PS, Hlas, SaS a KDH. Šéf PS dodal, že bude v ďalších fázach rokovaní dôležité nájsť spoločné prieniky a kompromisy nielen s konzervatívcami, ale aj s ďalšími politickými stranami.

19. apríla 2024, 17:00 Čas čítania 5:43 Europoslanec Hojsík: V europarlamente sa ma kolegovia pýtajú, či robíme zo Slovenska úplný „Orbánistan“ (Rozhovor) Europoslanec Hojsík: V europarlamente sa ma kolegovia pýtajú, či robíme zo Slovenska úplný „Orbánistan“ (Rozhovor)

Kľúčovým hráčom pri zostavovaní novej vládnej koalície však bude Peter Pellegrini, ktorý bude mať v rokovaniach s Ficom či Šimečkom najvýhodnejšiu pozíciu. Predseda Hlasu sa však nateraz nepriklonil ani k jednej alternatíve.

Michal Šimečka bude na zostavenie alternatívnej vládnej koalície potrebovať nájsť spoločné prieniky s viacerými stranami. Kľúčové budú najmä rokovania s Petrom Pellegrinim.
Michal Šimečka bude na zostavenie alternatívnej vládnej koalície potrebovať nájsť spoločné prieniky s viacerými stranami. Kľúčové budú najmä rokovania s Petrom Pellegrinim. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia