Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
6. októbra 2023 o 18:41
Čas čítania 0:38

KDH po rokovaní predsedníctva odmietlo spoluprácu so Smerom. Koalícia s PS je však podľa hnutia stále reálna

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

O posune v straníckych rokovaniach informovalo hnutie na sociálnej sieti.

V piatok 6. októbra rokovalo v popoludňajších hodinách predsedníctvo KDH. Po stretnutí sa vedenie strany zhodlo na tom, že do vlády so Smerom nevstúpi. KDH však pripúšťa, že vytvorenie alternatívnej koalície s PS je stále na stole. Hnutie o tom informovalo prostredníctvom sociálnej siete.

„Veci sa pohli dopredu a po tom, ako je Michal Šimečka pripravený upustiť od postu premiéra, je na ťahu Peter Pellegrini. My sme otvorení ďalej rokovať o čo najlepšej alternatíve pre Slovensko, naše programové priority a červené čiary pritom naďalej platia,“ priblížilo hnutie.

Hnutie má niekoľko podmienok

Strana zároveň dodala, že je pre ňu aj po voľbách hlavnou prioritou zlepšenie situácie v zdravotníctve, školstve, pomoc rodinám, seniorom a ľuďom v núdzi. Okrem toho hnutie trvá na zachovaní špeciálnej prokuratúry a nezasahovaní do vyšetrovaní, avšak je proti zavedeniu registrovaných partnerstiev a ich postaveniu na úroveň manželstva muža a ženy.

„KDH vždy v historických momentoch uprednostnilo Slovensko pred straníckymi záujmami a bude tak postupovať aj dnes,“ uzavrelo hnutie.

Domov
Zdieľať
Diskusia