Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
7. októbra 2023, 8:15
Čas čítania 0:41

Teroristi z Hamasu útočia na Izrael. Vypálili 5 000 rakiet

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Jeruzalem reaguje na útok teroristov.

Vodca islamistického hnutia Hamas oznámil, že táto ozbrojená skupina začala novú vojenskú operáciu proti Izraelu. V Jeruzaleme sa rozozvučali sirény oznamujúce letecký poplach. TASR správu prevzala v sobotu z agentúr AP a AFP.

Vodca Muhammad Dajf uviedol, že v sobotu skoro ráno bolo smerom na izraelské územie vypálených 5 000 rakiet. Ide podľa jeho slov o začiatok operácie „Operation Al-Aqsa Storm“.


Izraelské obranné sily (IDF) hlásili, že na územie Izraela preniklo z pásma Gazy viacero ozbrojených Palestínčanov. „Obyvateľov v oblasti okolo pásma Gazy požiadali, aby zostali vo svojich domovoch,“ uviedli IDF na sociálnej sieti X.


Očití svedkovia podľa AFP hlásili streľbu v uliciach. To, ako sa útočníkom z pásma Gazy podarilo prekročiť prísne strážené hranice, nebolo bezprostredne známe. Izraelská armáda v Jeruzaleme aktivovala sirény varujúce pred leteckými útokmi a uviedla, že útočí na ciele v pásme Gazy.


Izraelská záchranná služba Magen David Adom oznámila, že na juhu krajiny prišla o život jedna žena po priamom zásahu a ďalších 15 osôb utrpelo zranenia. Agentúra DPA informuje, že raketový útok zasiahol dom v Tel Avive.

Domov
Zdieľať
Diskusia