Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
7. októbra 2023, 12:05
Čas čítania 1:13

Šimecka ponúka Pellegrinimu post premiéra. Zdôraznil aj to, ktorého ministerstva sa nevzdá

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Rezort vnútra by mal podľa Šimečku patriť PS.

Šéf Progresívneho Slovenska Michal Šimečka je pripravený v záujme vytvorenia štvorkoalície prenechať pozíciu premiéra predsedovi Hlasu-SD Petrovi Pellegrinimu. Podľa podpredsedu SaS Branislava Gröhlinga je potrebné ponúknuť Hlasu-SD aj pozíciu ministra vnútra.


„V záujme vytvorenia štvorkoalície som pripravený vzdať sa postu predsedu vlády v prospech Petra Pellegriniho, pričom PS bude trvať na obsadení postu ministra vnútra,“ zdôraznil Šimečka na sociálnej sieti.


Gröhling poukázal na to, že Hlas-SD si môže ako jediný vyberať, s kým pôjde do vlády. „Napokon som rád, že sa PS rozhodlo dať ponuku Hlasu na premiéra. Navyše ďalšou potešujúcou správou je, že po včerajšku je opäť za rokovacím stolom aj KDH,“ podotkol.

Na výber sú podľa neho dve možnosti. „Štvrtá vláda Smeru alebo vláda s Hlasom. Buď bude mať Smer pod palcom kompletne celý štát, alebo vznikne slušná prozápadná vláda,“ doplnil Gröhling. Podľa neho treba vyvinúť maximálne úsilie, aby vznikla vláda bez Smeru-SD.

Anketa:
Pridá sa Peter Pellegrini ku koalícii s Robertom Ficom?
Áno.
Nie.
Áno.
69 %
440 Hlasov
Nie.
31 %
199 Hlasov

KDH je stále v hre o štvorkoalíciu, odmietlo Smer-SD

Predsedníctvo KDH v piatok potvrdilo odmietavý postoj hnutia k spoločnej vláde so Smerom-SD. „KDH zároveň odmieta hrať hru Roberta Fica a Petra Pellegriniho, ktorí sú podľa medializovaných informácií už dohodnutí na zostavení budúcej vlády,“ uvádza sa vo vyhlásení, ktoré TASR poskytla hovorkyňa hnutia Lenka Halamová.


Ako skonštatovalo predsedníctvo KDH, po tom, ako je líder Progresívneho Slovenska Michal Šimečka pripravený upustiť od postu premiéra, je na ťahu líder Hlasu-SD Peter Pellegrini.

„My sme otvorení ďalej rokovať o čo najlepšej alternatíve pre Slovensko, naše programové priority a červené čiary pritom naďalej platia,“ konštatuje sa v stanovisku.


Prioritou KDH podľa vyhlásenia zostáva aj naďalej zásadné zlepšenie situácie v zdravotníctve, školstve, pomoc rodinám, seniorom a ľuďom v núdzi, zachovanie špeciálnej prokuratúry a nezasahovanie do vyšetrovaní, pričom je proti zavedeniu registrovaných partnerstiev a ich postaveniu na úroveň manželstva muža a ženy. Hnutie dodalo, že vždy v historických momentoch uprednostnilo Slovensko pred straníckymi záujmami a bude tak postupovať aj dnes.

Domov
Zdieľať
Diskusia