Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
9. októbra 2023 o 16:08
Čas čítania 1:03

Nový cyklopruh na Vajanskom nábreží zafungoval, tvrdí magistrát. MHD výrazne nemešká, šoféri vraj celú situáciu pochopili

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Meškania MHD na nábreží sú obdobné ako pred zavedenými zmenami.

Dopravný podnik Bratislava (DPB) nezaznamenáva výrazné meškania mestskej hromadnej dopravy v súvislosti so zmenou dopravnej organizácie na Vajanského nábreží. Meškania spojov sú zhruba na rovnakej úrovni ako pred dopravnými zmenami zavedenými začiatkom septembra. Pre TASR to uviedol hovorca DPB Martin Chlebovec.

„V tomto období zaznamenávame iba minimálne meškania MHD, a to v rozmedzí od piatich do desiatich minút. Predstavuje to rovnaké hodnoty ako pred rekonštrukciou Vajanského nábrežia, hoci od zmeny môže nábrežie vyzerať na pohľad plnšie,“ skonštatoval Chlebovec.

Na základe získaných a zosumarizovaných dát za mesiac od zavedenia zmien zo strany hlavného mesta sa dá podľa neho povedať, že vodiči individuálnej dopravy sa novému cyklopruhu na nábreží prispôsobili.

Vyplýva z nich údajne, že väčšina z nich využíva na prejazd odporúčaný bratislavský obchvat. K optimalizácii priepustnosti v oboch smeroch dopomáha podľa mestského dopravcu aj nedávno upravená svetelná signalizácia na Šafárikovom námestí a Námestí Ľ. Štúra.

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

„V tomto prípade ostáva zachovaná preferencia vozidiel MHD,“ ubezpečil Chlebovec. Deklaruje zároveň, že v pláne je priebežný monitoring i vyhodnocovanie jazdných údajov. Rovnako tak dodatočná úprava svetelnej signalizácie na podklade nových reálnych dát. Mestský dopravca taktiež vylučuje škodové udalosti alebo kolízie, ktoré by spôsobovala reorganizácia dopravy na nábreží.

Začiatok školského roka priniesol zmenu

Od začiatku školského roka platí na časti nábrežia nová organizácia dopravy. Dôvodom je okrem iného nová cykloinfraštruktúra, ktorú mesto vybudovalo medzi Mostom SNP a Šafárikovým námestím. Pre vozidlá zostal jeden jazdný pruh v každom smere.

Zrušené bolo aj ľavé odbočenie cez električkovú koľaj na Kúpeľnú ulicu a Fajnorovo nábrežie, keďže v minulosti vraj spôsobovalo zdržania pre ostatné vozidlá. Dopravné zmeny priniesli kladné i záporné reakcie zo strany verejnosti.

mhd bratislava
Zdroj: TASR/Dano Veselský
Domov
Zdieľať
Diskusia