Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad Radka Klučárová TASR
10. októbra 2023 o 16:03
Čas čítania 1:00

AKTUÁLNE: Hlas bude o vláde rokovať už len so Smerom a s SNS

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Oznámil to Peter Pellegrini na tlačovej konferencii.

Politická strana Hlas už bude o zložení novej vlády rokovať výlučne so stranami Smer a SNS. S Progresívnym Slovenskom sa už Hlas baviť nebude. „Zvážili sme všetky pre a proti, priority aj aktuálnu situáciu, v ktorej sa Slovenská republika nachádza, a prijali sme toto rozhodnutie,“ informoval predseda strany Peter Pellegrini po rokovaní predsedníctva Hlasu.

Strana Hlas-SD z rokovaní vylúčila ostatné strany. Pellegrini na tlačovej konferencii oznámil, že sa na rozhodnutí rokovať so stranami Smer-SSD a SNS v strane zhodli jednohlasne. Zatiaľ nekonkretizoval mená, ktoré by mohli obsadiť ministerské posty budúcej vláde.

Slovensko podľa Pellegriniho potrebuje stabilnú a zodpovednú vládu, ktorá bude zodpovedne pracovať pre ľudí. „Bol to slovenský volič, ktorý vo voľbách rozhodol o tom, že vyhrala strana Smer. Som presvedčený, že po triapolročnom marazme potrebujeme vládu, ktorá bude riešiť priority ľudí,“ vyhlásil Pellegrini s tým, že neprichádzajú do úvahy ďalšie parlamentné voľby. Zároveň dodal, že plne rešpektuje rozhodnutie voličov, ktorí si na premiérskom poste želajú Roberta Fica. 

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

Pellegrini zdôvodnil, že podoby možnej koalície zadefinovalo aj KDH, keď odmietlo účasť vo vláde so Smerom a zároveň zdôrazňovalo červené čiary voči Progresívnemu Slovensku (PS). 


Poverenie na zostavenie vlády má predseda víťaznej strany vo voľbách Smer-SD Robert Fico. Neformálne rokovania viedlo aj PS, ktoré chcelo vytvoriť štvorkoalíciu s Hlasom, KDH a SaS.

V závere sa poďakoval predsedovi Progresívneho Slovenska Michalovi Šimečkovi za ponuku.  Podotkol však, že mu nešlo o kreslo premiéra. Spoločnú vládu s PS by však považoval za nestabilný zlepenec. Podľa Pellegriniho slov má strana Hlas viac prienikov a spoločných hodnôt so stranou Smer. 

pellegrini
Zdroj: Reprofoto/TV Markíza
Domov
Zdieľať
Diskusia