Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eduard Starkbauer
11. októbra 2023, 12:47
Čas čítania 0:47

Nový rebríček najbohatších Slovákov: V prvej trojke nič nové, ale na víťazného miliardára Chrenka sa doťahuje konkurencia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V prvej desiatke nájdeme aj troch zakladateľov Esetu – Miroslava Trnku, Petra Pašku a Rudolfa Hrubého.

Magazín Forbes zverejnil 30-miestny rebríček najbohatších Slovákov za rok 2023. V celkovom súčte majetok najmajetnejších Slovákov stúpol a atakuje hranicu 15 miliárd. Na prvom mieste sa opätovne, už po 11. raz umiestnil Ivan Chrenko. Majetok majiteľa developerskej skupiny HB Reavis dosahuje po miernom poklese hodnotu 1,7 miliardy eur.

Druhú pozíciu si v tohtoročnom zozname najmajetnejších Slovákov opäť udržala rodina Haščákovcov, ktorá kontroluje významný podiel vo finančnej skupine Penta Investments.

Pri mene manželky Jaroslava Haščáka Valerie svieti hodnota 1,46 miliárd eur. Výsledky Penty sa odvíjali od výkonnosti siete lekární Dr. Max či mimoriadneho zisku v hlinikárni Slovalco v Žiari nad Hronom.

Tretiu pozíciu s 920 miliónmi eur obhájili otec Jozef a syn Patrik Tkáčovci, ktorí profitovali z dobrej výkonnosti finančnej skupiny J&T Finance Group. Premiéru na štvrtej priečke si tento rok odbil spolumajiteľ skupiny Moravia Steel Tomáš Chrenek. V prvej desiatke nájdeme aj troch zakladateľov Esetu – Miroslava Trnku, Petra Pašku a Rudolfa Hrubého.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Nováčikom v tohtoročnom 30-miestnom zozname je Jozef Jankulák, ktorý bol do vlaňajška majiteľ prešovského výrobcu prevodoviek Spinea. Ďalším novým menom v rebríčku je Natália Haughey. Nahradila v ňom otca Martina Blaškoviča, ktorý jej odovzdal väčšinu vo firme BC Fin, ktorá ovláda napríklad brniansku skupinu Zetor.

Patrik Tkáč.
Patrik Tkáč. Zdroj: TV JOJ/reprofoto
Domov
Zdieľať
Diskusia