Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová
11. októbra 2023, 18:04
Čas čítania 0:40

Ktorá TV na Vianoce odvysiela kultové filmy ako Pelíšky či Perinbaba? Jojka tento rok od konkurencie prebrala legendárnu snímku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Televízny líder prišiel v priebehu rokov o viacero populárnych vianočných filmov.

Najsledovanejšie slovenské televízie si aj tento rok žrebovali, aké populárne filmové klasiky prinesú svojim divákom počas vianočných sviatkov. Počas žrebovania však TV Markíza prišla o ďalší obľúbený film, ktorý vysielala každoročne na Štedrý deň, píše portál Mediaboom.sk.

Na kultový český film Pelíšky sa tieto Vianoce môžu tešiť diváci TV Joj. Česká televízia práva na tento film predala v jednom balíku spolu s rodinnými komédiami Ako vytrhnúť veľrybe stoličku a Ako dostať otecka do polepšovne. Na Jojke si budú môcť diváci vychutnať aj českú rozprávku Princezná so zlatou hviezdou.

Konkurenčná TV Markíza ako každý rok odvysiela Jakubiskovu Perinbabu. To sa však po budúce roky zmení. O stratu práv na tento film sa postaral Slovenský filmový ústav. Po takmer troch dekádach film v rokoch 2024 a 2025 odvysiela TV Joj. Markíza tento rok svojim divákom ponúkne obľúbenú ruskú rozprávku Mrázik. 

Verejnoprávna RTVS bude už druhý rok po sebe vysielať 24. decembra v prime-time Tri oriešky pre Populušku. Film sa každoročne postará o vysokú sledovanosť pre akúkoľvek televíziu, ktorá ho aktuálne vysiela. 

Pelíšky
Pelíšky Zdroj: Česká televize
Domov
Zdieľať
Diskusia