Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
12. októbra 2023 o 8:31
Čas čítania 0:46

Lacná poľská Biedronka už vo veľkom naberá zamestnancov. Využíva trik, ktorý nepoteší konkurenciu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Biedronka na Slovensku naberá skúsených pracovníkov spôsobom, ktorý sa nebude páčiť každému.

Poľský potravinový reťazec je o krok bližšie k vstupu na slovenský trh. Podľa portálu Aktuality.sk už sieť obchodov začala naberať prvých kľúčových zamestnancov – nákupcov. Tí by mali zabezpečovať, aby bolo v regáloch vždy dostatok tovaru z rôznych segmentov tak, aby prilákali zákazníkov. Týchto expertov Biedronka preberá spoločnosti Lidl, čím jednak oslabuje konkurenciu a zároveň sa vyhýba tomu, aby zamestnávala menej skúsených ľudí.

Nákupcovia s praxou na Slovensku zarobia aj viac ako 1600 eur, ako však upozornili Aktuality, v tomto odbore je ľudí nedostatok.

Lidl konkrétne nereagoval na otázku, či im Biedronka aktívne preberá zamestnancov. „V tejto súvislosti sme nezaznamenali žiadnu zvýšenú fluktuáciu. Lidl patrí medzi najstabilnejších, najobľúbenejších a najatraktívnejších zamestnávateľov na Slovensku, pôsobíme tu už viac ako 19 rokov. Dlhodobo pracujeme na zvyšovaní motivovanosti a udržaní lojality našich zamestnancov a zamestnankýň, a to bez ohľadu na prípadný príchod nového konkurenta na trh,“ odkazuje hovorca Lidlu Tomáš Bezák.

Ďalšia sieť predajní COOP Jednota nevníma príchod Biedronky ako zásadnú konkurenciu.

Biedronka je momentálne jedným z najpopulárnejších poľských reťazcov. U našich susedov má 3 300 predajní so 70-tisíc zamestnancami. Poľská sieť supermarketov môže na Slovensku svojím príchodom a cenami zvýšiť konkurenciu reťazcom ako Lidl, Tesco či Kaufland.

Domov
Zdieľať
Diskusia