Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
15. októbra 2023 o 11:27
Čas čítania 0:50

Verejnosť sa búri proti nominácii Rudolfa Huliaka a Filipa Kuffu. Petíciu podpísalo už 25-tisíc ľudí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Rudolf Huliak a Filip Kuffa sú známi svojimi agresívnymi vyjadreniami voči ochranárskej komunite a tiež šírením hoaxov či konšpiračných teórií.

Viac ako 25-tisíc ľudí podpísalo otvorený list proti nominácii Rudolfa Huliaka a Filipa Kuffu na ministra životného prostredia. Obaja sa do parlamentu dostali na kandidátke Slovenskej národnej strany. Proti politikom sa už od volieb búria ochranári aj verejnosť.

S petíciou prišiel Ondrej Kameniar z iniciatívy My sme les. Signatári petície novú vládu žiadajú o aktívnu obhajobu a presadzovanie hodnôt ochrany prírody a klímy. Zároveň však poukazujú na problematické názory a minulosť Rudolfa Huliaka a Filipa Kuffu.

„Títo politici, ktorí už aktuálne aj prejavili záujem o ministerstvo životného prostredia a pôdohospodárstva, chcú napríklad zrušiť nové zonácie národných parkov, zmeniť ich celkový štatút na prírodné parky a tým znížiť stupeň ochrany v nich. Zrušiť chcú aj zásahové tímy pre medveďa hnedého a chcú umožniť miestnym poľovníckym združeniam lov medveďov a vlkov,“ upozorňuje petícia.

„Obidvaja sú zároveň známi svojimi agresívnymi vyjadreniami voči ochranárskej komunite a tiež šírením hoaxov či konšpiračných teórií, napríklad že ‚medveď je využitý ako biologická zbraň na likvidáciu vidieka‘, alebo že sa medzinárodné elity snažia ľudí pripraviť o vlastníctvo áut tým, že si vymysleli klimatickú krízu (R. Huliak),“ dopĺňajú signatári s tým, že spomínaní kandidáti sú z ich pohľadu neprijateľní. 

Či sa Dankovi podarí získať spomínané rezorty, naďalej ostáva otázkou. S Robertom Ficom a Petrom Pellegrinim sa musia dohodnúť do 16. októbra.

Domov
Zdieľať
Diskusia