Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
15. októbra 2023 o 16:34
Čas čítania 0:49

V noci poriadne prituhne, ale aj naďalej bude slnečno. Takéto počasie nás čaká v najbližších dňoch

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

SHMÚ vydal na pondelok a utorok na celom území prvý stupeň výstrahy pred miernymi mrazmi.

Cez strednú Európu už odvčera postupuje výrazný studený front. V nočných a ranných hodinách sa do našej oblasti dostala podstatne chladnejšia vzduchová hmota. Dnes popoludní je na Slovensku o 10 až 15 °C chladnejšie ako včera v rovnakom čase. Podľa meteorológov sa veľmi teplé počasie definitívne končí. 

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na pondelok a utorok na celom území prvý stupeň výstrahy pred miernymi mrazmi, ktoré môžu poškodiť niektoré druhy teplomilnejších rastlín. 

Bude slnečno, no chladno

V pondelok bude jasno až polojasno, no chladno. Prechodne sa vyskytne aj zväčšená oblačnosť, najmä na severe, kde môžu byť ojedinele aj slabé zrážky. Najvyššia denná teplota dosiahne 9 až 14 °C, na Kysuciach, Orave, Liptove a hornom Spiši okolo 7 °C.

Fúkať bude západný až severozápadný vietor 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h), ktorý neskôr popoludní zoslabne. Od 1 100 metrov nad morom môže snežiť.

V utorok bude jasno až polojasno, cez deň polojasno až oblačno. V noci a dopoludnia môžeme ojedinele očakávať hmlu alebo nízku oblačnosť. V noci sa ochladí a najnižšia teplota môže na severe a v údoliach dosiahnuť až –6 °C. Cez deň bude naďalej od 7 do 14 °C.

V stredu k nám začne postupne prúdiť teplý vzduch, vďaka čomu môžu teploty opäť mierne stúpnuť.

Domov
Zdieľať
Diskusia