Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
17. októbra 2023 o 9:57
Čas čítania 0:27

SNS navrhne za ministerku kultúry Martinu Šimkovičovú. Rezort životného prostredia má viesť Huliak

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

SNS bude viesť v budúcej vláde tri ministerstvá.

Slovenská národná strana (SNS) navrhne za ministra životného prostredia Rudolfa Huliaka. Ministerkou kultúry by sa mohla stať Martina Šimkovičová. Obaja kandidáti boli zvolení za poslancov parlamentu. Pre TASR to potvrdil predseda strany Andrej Danko.

„Za ministrov budú nominovaní v prvom kole poslanci Národnej rady SR,“ uviedol Danko, ktorý je predsedníctvom poverený predložiť nominácie.

Smer-SD, Hlas-SD a SNS podpísali v pondelok 16. októbra koaličnú dohodu. Vyplýva z nej, že strany si rozdelia posty vo vláde v pomere 7 : 7 : 3. Predsedom vlády má byť nominant Smeru-SD, každej strane má pripadnúť jeden post podpredsedu vlády. Koaličná dohoda tiež hovorí, že nominácia predsedu parlamentu patrí Hlasu-SD. Každá strana má mať aj jedného podpredsedu snemovne, jeden post ostane opozícii.

Domov
Zdieľať
Diskusia