Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
17. októbra 2023, 19:05
Čas čítania 0:26

Lety japonských aerolínií ohrozila váha sumo zápasníkov. Z lietadla ich kvôli bezpečnosti museli presunúť

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Kým priemerný cestujúci váži približne 70 kilogramov, každý z juniorských sumo zápasníkov vážil v priemere 120 kilogramov.

Japonské aerolínie sa museli popasovať s nadváhou na palube. Problém im nespôsobila ťažká batožina, ale váha pasažierov. Museli totiž prepraviť 27 vyše 100 kilogramov vážiacich sumo zápasníkov, informuje CNN.

Dvom lietadlám Japan Airlines hrozilo prekročenie hmotnostných limitov. Sumo zápasníci mali 12. októbra v dvoch skupinách namierené z Tokia a Osaky na športový festival na ostrove Amami Óšima. Svojou váhou však výrazne prekračovali váhový priemer. 

Kým priemerný cestujúci váži približne 70 kilogramov, každý z juniorských sumo zápasníkov vážil okolo 120 kilogramov. Podľa hovorcu leteckej spoločnosti tak vznikli obavy z toho, že kapacita paliva menších lietadiel nebude dostatočná. 

Dopravca sa situáciu rozhodol riešiť presunutím 14 pasažierov na extra let z letiska Haneda neďaleko Tokia. 

Japan airlines
Zdroj: Wikimedia Commons
Domov
Zdieľať
Diskusia