Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová TASR
18. októbra 2023, 10:12
Čas čítania 0:53

Nálet na nemocnicu v Gaze si vyžiadal 500 civilných obetí. Nové video spochybňuje tvrdenia Hamasu, s Izraelom sa vzájomne obviňujú

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Nálet na nemocnicu v Gaze si vyžiadal najmenej 500 obetí.

Včerajší nálet na nemocnicu v Gaze si vyžiadal najmenej 500 obetí. Podľa palestínskeho ministerstva zdravotníctva explóziu vyvolal izraelský vzdušný útok. Izraelská armáda teraz zverejnila dronové zábery, ktoré vraj dokazujú, že útok nemá na svedomí. 

Navzájom sa obviňujú 

Izraelské obranné sily v utorok uviedli, že podľa počiatočného vyšetrovania bola explózia nemocnice v centre mesta Gaza, ktorá si mala vyžiadať vyše 500 obetí, výsledkom neúspešného odpálenia rakety palestínskeho radikálneho hnutia Hamas.

Palestínska militantná skupina Islamský džihád v stredu odmietla tvrdenia izraelskej armády, že stála za odpálením rakety, ktorá zasiahla nemocnicu v meste Gaza. 

Islamský džihád vo vyhlásení uviedol, že „sionistický nepriateľ sa veľmi snaží vyhnúť zodpovednosti za brutálny masaker“. Tiež tvrdil, že Izrael nariadil evakuáciu nemocnice pod hrozbou bombového útoku.

Hovorca izraelskej armády Daniel Hagari v noci na stredu novinárom povedal, že v čase útoku izraelské sily pri tejto nemocnici nevykonávali vzdušné operácie. Strely, ktoré zasiahli nemocnicu, sa podľa neho nezhodovali s izraelskými.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

„Zábery z okolia nemocnice pred odpálením a po neúspešnom odpálení rakety teroristickou organizáciou Islamský džihád,“ napísali IDF k záberom z útoku na sociálnej sieti X. 

Domov
Zdieľať
Diskusia