Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
23. októbra 2023, 9:06
Čas čítania 0:54

Chceš kúpiť byt za 28 000 € alebo luxusnú limuzínu za tri tisícky? Štát rozpredáva majetok, toto aktuálne ponúka v dražbách

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Štát sa chce zbaviť prebytočného majetku.

Slovensko rozpredáva nepotrebný majetok. V Registri ponúkaného majetku štátu štát zverejnil ponuky, ktoré by mohli zaujať širokú verejnosť. Záujemcov láka napríklad na luxusné osobné vozidlo značky Hyundai Genesis za 3 300 eur. Auto je však búrané a nepojazdné. 

„Vozidlo je nepojazdné, poškodené po dopravnej nehode – stret s divou zverou. Rozsah poškodenia vozidla – poškodená predná časť vozidla – predná kapota, svetlá, radar, predná kamera, chladič, nárazník. Vzhľadom na rozsah poškodení, počet najazdených kilometrov a výšku nákladov potrebných na opravu vozidla je jeho oprava pre správcu majetku nerentabilná a nehospodárna,“ píše v inzeráte Krajská prokuratúra Banská Bystrica. 

Štát predáva aj vozidlo značky Volkswagen Caravelle za 10 874 eur. Záujemcov upozorňuje, že napriek tomu, že je auto pojazdné, je potrebné pre vysokú spotrebu oleja vymeniť motor. 

Lacný byt v Handlovej

Okresný úrad Trenčín ponúka v Handlovej byt s výmerou 37 m2. Vyvolávacia cena dražby je podľa ponuky 28 070 eur. „Písomnú cenovú ponuku doručte v uzatvorenej obálke výrazne označenej heslom ‚VEA Byt Handlová – NEOTVÁRAŤ!‘ poštou alebo osobne do podateľne na adresu sídla správcu: Okresný úrad Trenčín, majetkovoprávny odbor, Hviezdoslavova 3, 911 01 Trenčín najneskôr do 09. 11. 2023,“ informujú záujemcov.

V poznámke však Ministerstvo financií SR uvádza, že správca je povinný vylúčiť ponuky, pri ktorých:

  • záujemca je spriaznenou osobou s iným záujemcom,
  • jeho cenová ponuka nebola v lehote určenej správcom doručená alebo nebola vyjadrená pevnou sumou,
  • záujemca riadne nezložil zábezpeku v stanovenej lehote.
ropk
Zdroj: ropk.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia