Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
24. októbra 2023, 15:47
Čas čítania 0:43

Putin utrpel infarkt a zomiera, šíril ruský kanál na Telegrame. Kremeľ to teraz popiera, takýto je vraj prezidentov zdravotný stav

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Podlomené zdravie ruského prezidenta Vladimira Putina je vraj iba výmyslom.

Kremeľ v utorok odmietol špekulácie o zdravotnom stave Vladimira Putina s tým, že sa ruský prezident cíti fit a dobre. Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov v pravidelnom telefonickom rozhovore s novinármi tiež poprel tvrdenia, že Putin využíva dvojníkov, a nazval ich absurdným hoaxom.

Novinári sa Peskova pýtali na Putinov zdravotný stav po tom, čo sa na ruskom kanáli na platforme Telegram objavila nezazdrojovaná správa, že prezident v nedeľu večer utrpel zástavu srdca. Správu prevzali aj niektoré západné médiá.

Ešte v rozhovore v roku 2020 Vladimir Putin poprel dlhoročné nepotvrdené správy, že využíva služby dvojníkov, napriek tomu pripustil, že mu v minulosti ponúkali túto možnosť z bezpečnostných dôvodov. V apríli tohto roka Peskov uviedol, že tvrdenia o dvojníkoch sú len ďalšou lžou a že Putin sa teší závideniahodnému zdraviu.

Putin, ktorý je milovníkom džuda a dlhodobo si pestuje imidž „akčného muža“, oslávil 7. októbra svoje 71. narodeniny, pripomína Reuters. Napriek svojmu veku zvláda intenzívny pracovný program pozostávajúci zo stretnutí a z verejných vystúpení, z ktorých mnohé sú vysielané v televízii. Minulý týždeň napríklad absolvoval návštevu Číny so zastávkami v dvoch ruských mestách na spiatočnej ceste.

putin
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia