Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Radka Klučárová
25. októbra 2023, 16:25
Čas čítania 0:37

Veľký zamestnávateľ z južného Slovenska zvažuje odchod, ohrozených je 500 pracovných miest. Mesto sa to snaží zvrátiť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

O prácu v Hnúšti môžu prísť stovky ľudí.

Kórejská spoločnosť Yura Eltec Corporation zameraná na výrobu káblových zväzkov pre automobilový priemysel zvažuje odchod z Hnúšte. V meste na strednom Slovensku zamestnáva až 500 ľudí. O prácu by podľa všetkého mnohí z nich prišli, informuje RTVS.

Dôvodom odchodu sú zrejme vysoké náklady na energie. Mesto sa však snaží odchodu veľkého zamestnávateľa zabrániť. „My sme si povedali, do akej únosnej miery vieme znížiť nájom tak, aby sme ich udržali, aby tu zostali. Takže budeme čakať odpoveď,“ vyjadril sa primátor Hnúšte Martin Pliešovský.

Aktuálne prebiehajú rokovania

Spoločnosť chce výrobu presunúť do Rimavskej Soboty. Prácu by tam však ponúkli iba polovici zamestnancov. Pre mesto s vysokou zamestnanosťou by to malo značné ekonomické následky. 

„Plán zatvorenia pobočky v meste Hnúšťa je momentálne pozastavený. Prebiehajú rokovania medzi vedením spoločnosti Yura Eltec Corporation a primátorom mesta Hnúšťa,“ uviedla spoločnosť Yura Eltec Corporation Slovakia.

Mesto aj samospráva veria, že sa im odchod firmy podarí zvrátiť. Definitívne rozhodnutie by malo padnúť na konci októbra. 

Hnúšťa
Zdroj: Mesto Hnúšťa (Facebook)
Domov
Zdieľať
Diskusia