Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Radka Klučárová
25. októbra 2023, 8:25
Čas čítania 0:37

Na dovolenkárov v Egypte najnovšie útočí agresívna ryba. Problémom už nie sú len žraloky, tu si treba dávať veľký pozor

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

S agresívnym bodlokom červenomorským majú nepríjemnú skúsenosť aj Slováci.

Turistov už v Egypte neohrozuje iba žralok. Na pozore by sa dovolenkári mali mať aj pre čoraz častejšie útoky agresívnej ryby s názvom bodlok červenomorský (Acanthurus sohal). Tá útočí v morských plytčinách a spôsobuje niekoľkocentimetrové rezné poranenia, píše portál Aktuality.sk. 

S bodlokom majú skúsenosti aj slovenskí dovolenkári. „Dovolenku sme trávili v Šarm aš-Šajchu. Keďže sú v rodine neplavci, pri kúpaní sa zdržiavali len v plytkých vodách. No a práve tam táto ryba číhala. Dokonca som zažil aj okamih, keď ma začala naháňať. Nedalo sa kúpať, keď som vošiel do plytčiny. Na týchto miestach sa prakticky radšej nikto nekúpal,“ uviedol jeden z čitateľov Aktualít.

Pestrofarebná ryba ostne využíva na odplašenie iných druhov rýb zo svojho teritória. Veľmi nepríjemné poranenia však môže spôsobiť aj ľuďom.

O svoje skúsenosti sa s portálom Blesk podelili aj turisti z Česka. „Priateľka plávala okolo koralov a on sa okolo nej otrel tak, že mala reznú ranu až do kosti. Mala päť stehov,“ priblížil Jakub. 

bodlok červenomorský, ryba
Zdroj: Wikimedia Commons
Domov
Zdieľať
Diskusia