Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
28. októbra 2023 o 16:35
Čas čítania 0:39

Slováci majú nové jedinečné 3D bludisko, stálo až 300-tisíc eur. Kde ho nájdeš?

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
Slováci majú nové jedinečné 3D bludisko, stálo až 300-tisíc eur. Kde ho nájdeš?
Zdroj: TASR/Marián Holubčík

Má prispieť k rozvoju turizmu.

Nová zážitková atrakcia 3D bludisko pribudla v rekreačnom areáli Alpinka v Čermeľskom údolí pri Košiciach. Na mieru vyrobené bludisko v troch výškových úrovniach nad zemou zahŕňa desať prekážok, desať domčekov vrátane troch prechodových, drôtený tunel, točitý tobogan a šmýkačku. Nosné stĺpy majú výšku 12,5 metra.


Atrakciu pre deti aj dospelých po kolaudácii slávnostne otvorili v stredu. Pre verejnosť bude otvorená počas roka v závislosti od počasia. Náklady na projekt vyčíslil správca areálu Ľuboš Mackanič na 300 000 eur.


V čase dažďa bude 3D bludisko zatvorené, ale počas roka sa plánuje s čo najdlhšou prevádzkou. Vekovo to nie je obmedzené. Celé dielo spočíva v tom, že sa na ňom môžu zabaviť dospelí zároveň so svojimi deťmi. 


Alpinka sa nachádza na konečnej zastávke Detskej historickej železnice. Informácie o prevádzke areálu sú k dispozícii na webstránke www.alpinkakosice.sk.


Výkonná riaditeľka organizácie Košice Región Turizmus Lenka Vargová Jurková verí, že aj 3D bludisko sa stane dôležitou súčasťou ponuky zábavy v Košickom kraji a bude prispievať k rozvoju turizmu v regióne.

3D bludisko Alpinka
Zdroj: TASR/Marián Holubčík
Domov
Zdieľať
Diskusia