Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Viktor Kniš
6. novembra 2023, 8:55
Čas čítania 0:36

Zverejnili mená nových poslancov v parlamente. Do Národnej rady SR nastúpia ako náhradníci za ministrov a štátnych tajomníkov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zverejnili mená poslancov, ktorí prichádzajú do parlamentu na stoličky odídencov do exekutívy.

Poslancov, ktorí sa stali štátnymi tajomníkmi alebo nastúpili do iných úradov a funkcií v exekutíve, vystriedajú v Národnej rade SR náhradníci. Ich mená sú zverejnené v rozhodnutiach predsedu NR SR na webe parlamentu.


V poslaneckých laviciach patriacich Smeru-SD má Juraja Gedru nahradiť Jaroslav Mego. Namiesto Igora Chomu má prísť do parlamentu Michal Kapuš a namiesto Igora Melichera zas Pavol Goga. Náhradník nastúpi aj na miesto Jozefa Smatanu, má ním byť Peter Sokol.


Náhradníci nastúpia aj do klubu Hlasu-SD. Keďže do exekutívy odišiel náhradník za ministra školstva Tomáša Druckera Ján Hrubý, jeho miesto v parlamente obsadí Zdenko Svoboda.

Michala Kaliňáka vystrieda Paula Puškárová, Luciu Kurilovskú zas Michal Bartek a Kamila Šaška má nahradiť Zdenka Mačicová.


Zmeny nastanú i v klube SNS. Miesto Filipa Kuffu mal nastúpiť europoslanec Miroslav Radačovský, ten sa však rozhodol neuplatniť si mandát. Náhradníkom tak má byť podľa výsledkov volieb Karol Farkašovský. Štefana Kuffu má vystriedať v poslaneckých laviciach Dagmar Kramplová.

Späť
Zdieľať
Diskusia