Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
6. novembra 2023 o 20:48
Čas čítania 0:24

Kontrolóri sťahujú z pultov nebezpečný výrobok. Populárne chrumky môžu spôsobiť vážne zdravotné ťažkosti

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Kontrolóri našli vo vzorkách stopy gluténu aj napriek tomu, že produkt bol na obale označený ako bezgluténový.

Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS) SR sťahuje z pultov kukuričné chrumky s príchuťou grilovaného kurčaťa. Dôvodom je neoznačenie obsahu gluténu, ktorý môže spôsobiť vážnu alergiu alebo neznášanlivosť. Produkt bol na obale označený ako bezgluténový.

„Vo vyšetrovanej vzorke bola zistená prítomnosť gluténu v množstve viac ako 80 mg/kg, pričom v označení potraviny bol uvedený údaj gluten free a obrázok s prečiarknutým obilným klasom,“ uvádza ŠVPS na webe. Produkt od značky Balila tak mohol spôsobiť vážne zdravotné komplikácie.

Kukuričné chrumky boli podľa ŠVPS distribuované do Českej republiky. „Na Slovensku bol výrobok stiahnutý z predaja a prevádzkovateľ zabezpečil informovanie odberateľov o nutnosti stiahnutia výrobku,“ informujú.

chrumky
Zdroj: balila.eu
Domov
Zdieľať
Diskusia