Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Eva Thonhauserová
7. novembra 2023, 15:33
Čas čítania 0:34

Google sa od decembra chystá vymazávať používateľské kontá. Tieto účty budú odstránené

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Google chce týmto opatrením bojovať proti bezpečnostným hrozbám, ako sú napríklad spamy, phishingové podvody či krádeže účtov.

Spoločnosť Google začne od decembra s vymazávaním účtov, ktoré sú neaktívne najmenej dva roky. Spolu s účtom vymaže aj obsah pracovného priestoru Google ako Gmail, Dokumenty, Disk, Kalendár či Fotky. Najprv však začne odstraňovať kontá, ktoré boli vytvorené a už sa nikdy nepoužili, upozorňuje RTVS.

Google chce týmto opatrením bojovať proti bezpečnostným hrozbám, ako sú napríklad spamy, phishingové podvody či krádeže účtov. Spoločnosť vidí za neaktívnymi účtami aj riziko ich zneužitia. Podľa produktovej manažérky Googlu Ruth Kricheliovej sa zabudnuté alebo neudržiavané účty často spoliehajú na staré či opakované heslá, ktoré mohli byť zneužité.

Pred vymazaním bude Google opakovane zasielať viacero oznámení na adresu účtu a aj na e-mailovú adresu, ktorá bola zadaná ako adresa na obnovenie. Konto sa dá udržať tak, že sa používateľ prihlási do svojho účtu aspoň jedenkrát za dva roky. Tak sa konto bude považovať za aktívne a nebude vymazané.

Domov
Zdieľať
Diskusia