Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová
10. novembra 2023, 10:53
Čas čítania 0:42

Dôchodkyňu z Petržalky obrali o 275 900 €. Neuveríš, ako ľahko z nej podvodníci vymámili peniaze

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Žena páchateľovi peniaze odovzdávala v igelitke.

Polícia vyšetruje podvod, pri ktorom 73-ročná dôchodkyňa z Petržalky prišla o 275-tisíc eur. „Vyšetrovateľ bratislavskej krajskej kriminálky začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu spáchaného na chránenej osobe,“ informuje polícia na Facebooku.

Podvodník zavolal seniorke a predstavil sa ako priateľ jej netere. Povedal, že má finančné problémy a potrebuje požičať čo najviac peňazí. Žena vybrala zo svojho účtu 24-tisíc a pri nemocnici na Kramároch ich odovzdala „kamarátovi“ neterinho priateľa. 

„Prvým telefonátom sa to však neskončilo a falošný priateľ netere sa ozval opäť. Tentoraz žiadal seniorku o peniaze, ktoré potreboval na investovanie do zlata. Poškodená súhlasila a podľa jeho pokynov išla k smetným nádobám nachádzajúcim sa v blízkosti jej bydliska, kam položila igelitku s hotovosťou 129-tisíc eur,“ píšu policajti v statuse. 

Ani to páchateľovi nestačilo a poškodená mu do igelitky zabalila ďalších 103-tisíc spolu s bankomatovou kartou s PIN kódom. Z nej vybral podvodník z bankomatov v Prahe ďalších 19 900 eur. 

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

„Neznámy páchateľ v období 22 dní telefonicky kontaktoval seniorku dokopy 160-krát, pričom celkový čas ich hovorov bol v trvaní 18,3 hodiny,“ dodala polícia. 

Domov
Zdieľať
Diskusia