Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Aneta Gospičová
13. novembra 2023, 16:01
Čas čítania 0:46

POVOLEBNÝ PRIESKUM: Voľby by vyhrala strana Smer-SD s výsledkom 24 %. Do parlamentu by sa dostali aj extrémisti

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ako by vyzerali výsledky volieb v novembri?

Voľby do Národnej rady (NR) SR by v novembri vyhrala strana Smer-SD so ziskom 24 percent hlasov. Nasleduje Progresívne Slovensko (PS) s 19,1 percenta a Hlas-SD s 15,1 percenta. Vyplýva to z volebného modelu agentúry Ipsos pre Denník N.


Do parlamentu by sa dostali aj koalícia Slovensko, Za ľudí a Kresťanská únia (7 percent), strana SaS (6,3 percenta) a KDH (5,8 percenta). Hranicu zvoliteľnosti by prekročili aj Republika (5,8 percenta) a SNS (5,1 percenta).


Pred bránami NR SR by zostali strany Aliancia (4,4 percenta), Demokrati (3,1 percenta), Sme rodina (2,3 percenta) i ĽSNS (1,1 percenta). Potrebných päť percent by nezískalo ani zoskupenie strán Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana (0,5 percenta) a Modrí, Most-Híd (0,1 percenta). Iné strany uvádza prieskum na úrovni 0,4 percenta.


Na základe volebného modelu by Smer-SD v parlamente získal 41 kresiel, Progresívne Slovensko 32 a Hlas-SD 26. S 12 poslancami by v NR SR bola koalícia Slovensko, Za ľudí a Kresťanská únia, strana SaS by bola s 11. KDH a Republika by získali zhodne po desať mandátov, SNS by mala osem kresiel.


Prieskum sa realizoval od 2. do 7. novembra na vzorke 1 021 respondentov.

simecka, fico
Zdroj: TASR/Martin Baumann, Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia