Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
14. novembra 2023, 6:43
Čas čítania 1:01

VIDEO: Československý Breaking Bad. Rodinný gang pestoval marihuanu, na biznise pracovali 3 generácie

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Polícia pri zásahu zadržala jedného Slováka.

Česká polícia zadržala desať Čechov a Slováka, ktorí vo veľkom množstve pestovali a distribuovali konopu. Skupinu tvorili tri generácie jednej rodiny, ktorá sa biznisu venovala niekoľko rokov a nelegálnou činnosťou si zarobila milióny českých korún. Čechom hrozí 8 až 12 rokov väzenia, Slovákovi desať až 15 rokov.


Hlavou rodinného gangu bol podľa polície 47-ročný muž. V prípade sú obvinení aj jeho rodičia a brat. Ten marihuanu podľa slov polície užívateľsky testoval a fungoval ako prostredník a kontakt pre ďalších mužov obvinených z predaja drog. Organizátorom, poradcom a zaisťovateľom odberateľov bol mužov syn, študent vysokej školy.


Slovák bol v drogovom prípade odberateľom. „Kupoval marihuanu od hlavného páchateľa, vozil ju na Slovensko a tam ju neoprávnene prechovával. Je vo väzbe v Leopoldove,“ uviedla Lucie Šmoldasová, hovorkyňa Národnej protidrogovej centrály s tým, že súdený bude tiež na Slovensku.


Podľa zistení Národnej protidrogovej centrály táto rodinná firma sadila rastliny konopy po desiatkach kusov na viacerých miestach a rovnakým spôsobom ich aj skladovala. V prípade odhalenia tak zrejme chcela predísť trestnému stíhaniu za narábanie s veľkým množstvom drog.

Export do zahraničia

Členovia skupiny tiež podľa polície vedeli o tom, že marihuana je určená okrem iného na export na Slovensko, odkiaľ prichádzal zisk v eurách. Drogu podľa jej zistení distribuovali aj v jednej z dedinských reštaurácií v okrese Hodonín.


Česká polícia na prípade spolupracovala so slovenskou prokuratúrou a Národnou kriminálnou agentúrou (NAKA). Vo väzbe skončilo šesť ľudí. Policajti zaistili 61 kilogramov sušiny marihuany, tri autá a finančnú hotovosť 3,5 milióna českých korún, viac ako 17-tisíc eur a dva milióny českých korún na účtoch.

Domov
Zdieľať
Diskusia