Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
14. novembra 2023 o 7:17
Čas čítania 0:38

Na Slovensku udrie extrémne silná víchrica s nárazovým vetrom až 160 km/h. V jednom okrese hrozia aj povodne

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na horách platia výstrahy druhého stupňa.

Počasie bude v utorok na celom Slovensku premenlivé. Predpoludním meteorológovia očakávajú mrholenie a zároveň upozorňujú na povodne z trvalého dažďa v okrese Lučenec. Výstraha tam platí do stredy 15. novembra do 10.00 h.

V utorok sa na celom území Slovenska oteplí. Teploty sa vyšplhajú nad hranicu 10 stupňov Celzia. Na Juhozápade krajiny dokonca nad 15 stupňov. Neobvykle teplé počasie bude na našom území do stredy, predpovedá SHMÚ na webe.

V utorok platia výstrahy pred vetrom

V niektorých okresoch Banskobystrického, Prešovského a Žilinského kraja treba počítať s búrlivým vetrom na horách. Slovenský hydrometeorologický ústav preto vydal výstrahy prvého a druhého stupňa.

Výstraha prvého stupňa platí vo väčšine okresov Žilinského kraja a v okresoch Banská Bystrica, Brezno a Poprad. So silným vetrom na horách tam treba počítať aj počas utorkového  dňa. Navyše pre okresy Brezno, Poprad, Liptovský Mikuláš a Tvrdošín platí od polnoci do 12.00 h výstraha druhého stupňa pred vetrom na horách. SHMÚ varuje pred silnou víchricou s nárazovým vetrom až 160 km/h.

SHMÚ
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia