Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
14. novembra 2023 o 9:45
Čas čítania 0:42

Šutaj Eštok sa ospravedlnil sudcovi, ktorého kritizoval po čistkách v polícii. Hrozil mu disciplinárnym konaním

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Minister vnútra sa ospravedlnil na sociálnej sieti.

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok sa ospravedlnil sudcovi Michalovi Kubišovi za vyjadrenie, že by mu malo hroziť disciplinárne stíhanie za nezákonné rozhodnutie v prípade odvolaného viceprezidenta Policajného zboru Branka Kišša.

„Moje vyjadrenie neprospelo vecnej diskusii, aká je v podobných prípadoch nevyhnutná, a mohlo sa dotknúť celého sudcovského stavu, čo ma úprimne mrzí,“ skonštatoval Šutaj Eštok. Dodal, že nechce byť ako bývalá ministerka spravodlivosti alebo iní politici bývalej vládnej koalície, ktorí sa vyjadrovali nedôstojne na adresu viacerých sudcov.

Minister naďalej trvá na tom, že neodkladné opatrenie vydané týmto sudcom je nezákonné, nemalo byť vôbec vydané a už vonkoncom nie v tomto znení. „Ministerstvo vnútra sa proti nemu bude brániť všetkými dostupnými právnymi cestami. Debata o nezákonnosti tohto rozhodnutia však musí ostať v čisto vecnej rovine,“ doplnil.

Výrokmi Tarabu a Šutaja Eštoka sa bude zaoberať Súdna rada SR

Výrokmi ministra vnútra a ministra životného prostredia Tomáša Tarabu na adresu sudcu Mestského súdu Bratislava IV sa bude v utorok zaoberať aj Súdna rada SR. Z neodkladného opatrenia, ktoré súd vydal, vyplýva, že Branko Kišš môže naďalej pôsobiť ako prvý viceprezident Policajného zboru.

Domov
Zdieľať
Diskusia