Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
15. novembra 2023 o 8:01
Čas čítania 0:27

Na Slovensku bude snežiť, meteorológovia upozorňujú obyvateľov mnohých miest. V týchto miestach sa priprav na bielu pokrývku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Sneženie zapríčiní prudké ochladenie, ktoré so sebou prinesie tlaková níž.

Silná víchrica, ktorá dnes zasiahne Slovensko, so sebou prinesie aj ochladenie. Tlaková níž Linus, ktorá bude postupovať cez naše územie, zapríčiní vpád chladného vzduchu zo severu. Na Slovensku príčinou prudkého ochladenia môžeme očakávať sneženie, informuje portál iMeteo

Chladný vzduch sa zapríčiní o to, že prvého snehu sa dočkajú ďalšie oblasti. Doteraz snežilo najmä v horských oblastiach, no vplyvom chladného vzduchu hranica sneženia poklesne a sneh bude padať aj v niektorých vyššie položených mestách. Zatiaľ iba na severe a východe krajiny.

V noci z piatka na sobotu hranica sneženia poklesne na 500 metrov. Na severe Slovenska ešte nižšie. Napriek ochladeniu nie je isté, či sa vytvorí snehová prikrývka. Vločky však budú poletovať aj v nižšie položených oblastiach.

sneh, sneženie
Zdroj: TASR/František Iván
Domov
Zdieľať
Diskusia