Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
20. novembra 2023 o 15:57
Čas čítania 0:34

Zomrela známa exministerka Martina Lubyová. V minulosti viedla rezort školstva

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na rezorte pôsobila od roku 2017 do roku 2020.

Vo veku 56 rokov zomrela v pondelok po dlhej a ťažkej chorobe akademička, vedkyňa a bývalá ministerka školstva Martina Lubyová. TASR o tom v mene rodiny informovala jej bývalá hovorkyňa Andrea Pivarčiová.

Prezident SR Andrej Kiska vymenoval Martinu Lubyovú 13. septembra 2017 za ministerku školstva, vedy, výskumu a športu SR. Na tento post, na ktorom zotrvala do 21. marca 2020, ju nominovala Slovenská národná strana (SNS), členkou strany sa stala v roku 2019.

Úmrtie vedkyne a bývalej ministerky školstva Martiny Lubyovej zasiahlo aj jej kolegov zo Slovenskej akadémie vied (SAV). Tí vyzdvihli jej kvality.


„Veľmi nás táto správa zasiahla. Je to pre nás veľká strata z pohľadu odbornosti aj kolegiality. Martina Lubyová bola výnimočná v nezdolnosti a neoblomnosti pri dosahovaní cieľov a bola tiež veľmi zásadová,“ povedala pre TASR riaditeľka Centra spoločenských a psychologických vied (CSPV) SAV Denisa Fedáková, ktorá bola Lubyovej blízka spolupracovníčka.

Úmrtie
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
Domov
Zdieľať
Diskusia