Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
21. novembra 2023, 13:48
Čas čítania 1:13

Packeta počas Vianoc mení pravidlá. Čas na prevzatie balíka sa ti skráti

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Výdajné miesta už teraz čelia veľkému náporu zásielok. Packeta preto upozorňuje na skrátenú úložnú lehotu pred Vianocami.

Logistická a doručovacia služba Packeta od 1. novembra zaviedla sezónne skrátenie lehoty uloženia zásielok na výdajných miestach. Počas vianočnej sezóny si tu bude môcť zákazník zásielku vybrať do piatich dní, počas ktorých je prevádzka otvorená. O zmene informovala spoločnosť.

V prípade tzv. Z-Boxov sa lehota podľa spoločnosti uloženia nemení. Štatistiky totiž ukazujú, že zákazníci si balíky zo schránok v blízkosti domu či práce vyberajú väčšinou už v deň ich doručenia.

„Už dnes cítime, že počet zásielok v preprave postupne narastá. Už teraz tak vieme predpovedať, že v utorok 12. decembra budeme mať v preprave až o 310 % viac zásielok, než je bežný priemer počas roka. Napriek tomu sme sa na krízový scenár dostatočne pripravili a vianočné darčeky doručíme pred Štedrým dňom aj pre posledných oneskorencov,“ priblížil výkonný riaditeľ spoločnosti Packeta Slovakia Alexander Jančo.

Packeta zvyšuje počet zamestnancov

Do skladov Packety podľa spoločnosti v týchto dňoch prichádza oveľa viac brigádnikov, ktorí zabezpečia triedenie vianočných zásielok. Kým počas roka tvoria len približne tretinu všetkých zamestnancov, pred sviatkami je ich až 70 %. Rovnako tak sa zvýši počet kuriérov doručujúcich na výdajné miesta, do Z-Boxov, ale aj na domáce adresy.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Tí počas sviatkov doručia aj dvojnásobne viac zásielok než počas zvyšku roka. Paradoxne počet kilometrov, ktoré najazdia, sa nijako výrazne nemení. Adresy zákazníkov sú totiž blízko seba a kuriér väčšinu času čaká, kým si zákazník po zásielku príde pred dom.

Jančo dodal, že Packeta umožňuje v prípade naplnenia kapacity Z-Boxu presmerovanie zásielky na ľubovoľné výdajné miesto podľa vlastného výberu. „Veľmi dobre si uvedomujeme, že spokojnosť zákazníka s doručovaním sa veľmi rýchlo dokáže premietnuť aj do spokojnosti so samotným e-shopom. Na Vianoce sme sa tak pripravovali nielen kvôli našim zákazníkom, ale aj kvôli zachovaniu maximálnej kvality služieb voči našim partnerským e-shopom,“ uzatvoril Jančo.

Packeta disponuje sieťou približne 1 300 výdajných miest a 1 700 Z-Boxov, ktoré sú v pešej dostupnosti pre väčšinu obyvateľov.

Domov
Zdieľať
Diskusia