Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Eva Thonhauserová
23. novembra 2023, 15:45
Čas čítania 0:31

Telekom aj iní veľkí slovenskí operátori začínajú s nekompromisnou zmenou

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Telekom, Orange aj 4ka zásadne menia využívanie 3G siete na Slovensku.

Veľký slovenský operátor Telekom dnes ukončil 3G siete po celom Slovensku. Spoločnosť tak urobila, pretože väčšina zákazníkov využívala 4G či 5G siete. Pre ľudí využívajúcich 3G sieť na posielanie menších dátových obsahov bude stále k dispozícii 2G sieť, informuje portál Živé

Telekom v posledných mesiacoch upozorňoval svojich klientov aj na nutnosť výmeny starých mobilov aj SIM kariet, pokiaľ chcú využívať rýchlejšiu 4G či 5G sieť. Zatiaľ čo 3G sieťou pokrýval Telekom 81 % používateľov, 4G sieťou pokrýva viac ako 94 % používateľov.

K rovnakým opatreniam sa pridajú aj Orange a 4ka, ktorá nemá vlastnú 3G sieť a má ju práve od Orageu. Klienti o 3G sieť prídu koncom roka, potom operátor postupne začne 3G sieť vypínať.

Žiadny klient nepríde o rýchle dátové pripojenie, pretože operátori pustia ľudí namiesto 3G sietí do rýchlejších 4G sietí. 

Domov
Zdieľať
Diskusia