Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
24. novembra 2023, 8:33
Čas čítania 0:33

Elektráreň na východnom Slovensku definitívne končí. Aktuálne v nej pracuje 116 zamestnancov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slovenské elektrárne sa rozhodli v roku 2024 vypnúť uhoľnú elektráreň Vojany.

Tepelnú elektráreň vo Vojanoch na východnom Slovensku definitívne vypnú. Odstaviť ju majú v prvom polroku 2024. Nejde o jedinú uhoľnú elektráreň, ktorú v najbližších mesiacoch zatvoria, a preto Slovensko musí hľadať alternatívne riešenie výroby elektrickej energie, píše portál Z Regiónu.sk.

„Alternatívne palivo sme nedokázali zrealizovať v takej výške a objemoch, aby sme boli schopní prevádzkovať elektráreň. Nám nič iné nezostáva, len elektráreň zavrieť,“ povedal generálny riaditeľ Slovenských elektrární Branislav Strýček pre Korzár

V elektrárni aktuálne pracuje 116 pracovníkov. O prácu by podľa hovorkyne Slovenských elektrární Oľgy Bakovej nemali prísť všetci. Podľa prieskumu by väčšina zamestnancov chcela naďalej pracovať v elektrárni aj v iných lokalitách na Slovensku. 

Baterkové úložisko pod Tatrami 

Vodnú elektráreň na Liptove plánujú zmodernizovať. V Čiernom Váhu okrem dvoch nových turbín plánujú postaviť baterkové úložisko, ktoré by malo kapacitu až 105 megawatthodín. Fungovať by mala od roku 2029.

elektráreň
Zdroj: TASR/Roman Hanc
Domov
Zdieľať
Diskusia