Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
24. novembra 2023 o 15:31
Čas čítania 0:27

Na Slovensku končí známy potravinový reťazec. Tesco oznámilo, čo sa s prevádzkami stane

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Reťazec bol už dlhodobo vo veľkých stratách.

Franchisingová sieť potravín Žabka, ktorú vlastní Tesco, na Slovensku končí. Prevádzky sú už dlhší čas v strate. Tesco sa však rozhodlo zachovať svoje predajne, no podnikatelia, ktorí mali v prevádzky v prenájme, budú iba zamestnancami Tesca, informuje Denník E.

Britský reťazec chce z väčšiny prevádzok spraviť svoje vlastné menšie predajne Tesco Expres. Celý proces by mal zrealizovať koncom jari v roku 2024. 


„Na Slovensku máme pred sebou viacročný plán otvárania ďalších predajní. Zároveň tu rozširujeme aj ponuku online nakupovania, aby sme boli dostupní pre viac slovenských zákazníkov,“ uviedla PR manažérka slovenského Tesca Mária Zerzanová.

Aktuálne je na Slovensku 29 predajní Žabka. Väčšina sa nachádza v Bratislave a v ďalších mestách západného Slovenska a v Žiline. 

tesco
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič



Domov
Zdieľať
Diskusia