Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
27. novembra 2023 o 8:41
Čas čítania 0:28

MAPA: Napadne až 20 centimetrov snehu. Pozri sa, kde nasneží najviac

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na Slovensko sa blížia tri tlakové níže.

Na Slovensko sa tento týždeň blížia tlakové níže, ktoré môžu priniesť na niektorých územiach až 20 centimetrov snehu. Ako prvé zasiahne miernejšie sneženie v pondelok územie severozápadného a severného Slovenska. Táto vlna snehu pokryje najmä Trenčiansky, Žilinský a čiastočne aj Banskobystrický kraj, uvádza portál iMeteo.

V noci z pondelka na utorok čaká Slovákov mohutnejšie sneženie, a to hlavne v Košickom a Banskobystrickom kraji. Výdatné sneženie so sebou prinesie aj problémy na cestách, predovšetkým na strednom a východnom Slovensku. 

Západ Slovenska čaká iný scenár. I keď aj na tomto území bude padať sneh, v priebehu utorka sa zmenia snehové zrážky na dažďové. Dlhšie trvajúci sneh si na západnom Slovensku užijú len vyššie položené lokality, ako napríklad východ Podunajskej nížiny.

Mapa očakávaného množstva snehových zrážok.
Mapa očakávaného množstva snehových zrážok. Zdroj: imeteo.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia