Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
27. novembra 2023 o 10:13
Čas čítania 0:37

Slovensko čaká veľká zmena týkajúca sa liekov. Tie po novom kúpiš aj mimo lekární

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Sieť lekární Dr. Max má v pláne otvoriť prvú supermarketovú lekáreň.

Na Slovensku nastane veľká zmena v predaji a kupovaní liekov. Známa sieť lekární Dr. Max má v pláne otvoriť prvú „supermarketovú lekáreň“ v bratislavskom obchodnom dome Aupark, informujú Hospodárske Noviny. Malo by sa tak stať v prvom štvrťroku roku 2024. 

V supermarketovej lekárni môže zákazník nájsť oveľa širšiu ponuku liekov. Zároveň Dr. Max rozširuje svoju ponuku aj o produkty z drogérie alebo dokonca veci užitočné pre domácnosť.

Podľa legislatívy budú aj v takýchto prevádzkach lieky na predpis za predajným pultom. Dr. Max rozhodne, či sa tento koncept lekárne rozšíri, podľa toho, ako sa bude ekonomicky dariť prvej slovenskej supermarketovej lekárni v Bratislave. 

V zahraničí je bežnou praxou, že lieky, ktoré nie sú na predpis, sú dostupné na pumpách či v klasických supermarketoch. Takýmto spôsobom sú lieky pre človeka dostupnejšie napríklad počas víkendov, keď je väčšina lekární zavretá. Model je výhodnejší aj z toho dôvodu, že na Slovensku stále existujú miesta, v ktorých lekáreň napríklad úplne absentuje. 

Ilustračné foto: lieky v lekárni.
Ilustračné foto: lieky v lekárni. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia