Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
29. novembra 2023, 19:07
Čas čítania 0:45

Ministerstvo hospodárstva avizuje ďalšiu pomoc pre domácnosti. K zvyšovaniu cien nepríde, sľubuje Saková

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Saková uviedla, že za posledné týždne ministerstvo hospodárstva pripravilo riešenie, ktoré plánuje predstaviť budúci týždeň na vláde.

K zvýšeniu cien plynu pre domácnosti na budúci rok podľa ministerky hospodárstva Denisy Sakovej nepríde. Vyjadrila sa tak po stredajšom rokovaní vlády.


„Za posledných pár týždňov sme na ministerstve hospodárstva pripravili riešenie, ako tomuto predísť, a plánujeme toto riešenie predstaviť budúci týždeň na vláde,“ uviedla. Išlo by podľa nej o plošnú pomoc.


„Chceme ponechať ceny na úrovni roku 2023, kde prišlo oproti roku 2022 k 15-percentnému navýšeniu. Takže oproti roku 2023 žiadne cenové navýšenie pre domácnosti, čo sa týka cien plynu, neplánujeme,“ dodala. Dosah kompenzácií na rozpočet má podľa nej byť čo najnižší.

K cenám plynu sa v stredu poobede vyjadrila aj opozičná strana Sloboda a solidarita. Tá považuje zvýšenie cien plynu avizované Úradom pre reguláciu sieťových odvetví pre domácnosti za neprijateľné a ministerku vyzvala, aby pristúpila čo najskôr k riešeniu situácie. „Pred zvýšením cien plynu pre domácnosti sme opakovane varovali a ponúkali aj konkrétne riešenia. Ministerka hospodárstva nemá na čo čakať a musí vzniknutú situáciu okamžite riešiť,“ uviedol predseda SaS Richard Sulík.


Úrad pre reguláciu sieťových odvetví zverejnil cenové rozhodnutie pre Slovenský plynárenský priemysel, podľa ktorého by sa mala cena plynu v roku 2024 výrazne zvýšiť, a to približne na dvojnásobok.

Domov
Zdieľať
Diskusia