Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
5. decembra 2023, 15:29
Čas čítania 0:36

Izrael upozorňuje Židov na rizikové krajiny. Za potenciálne nebezpečné štáty označil aj susedov Slovenska

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Podľa aktuálneho stupňa varovania existuje pre izraelských cestujúcich v niekoľkých krajinách „potenciálne nebezpečenstvo“.

Izraelská Národná bezpečnostná rada zvýšila stupeň varovania v súvislosti s cestovaním do niekoľkých európskych krajín vrátane Francúzska, Británie, Nemecka či Maďarska. Upozornil na to v utorok server hvg.hu s odvolaním sa na internetové vydanie izraelského denníka Haarec, informuje spravodajca TASR v Budapešti.


Podľa aktuálneho stupňa varovania, ktorý je druhým na päťstupňovej škále, existuje pre izraelských cestujúcich v týchto krajinách „potenciálne nebezpečenstvo“. Izraelčania by tam preto mali byť „ešte ostražitejší než zvyčajne“.


Rada ďalej vyzvala izraelských občanov nachádzajúcich sa v zahraničí, aby sa „vyhýbali vystavovaniu izraelských a židovských symbolov aj zhromaždeniam“.

Nižšie stupne varovania 

Druhý stupeň varovania sa týka ciest do Rakúska, Belgicka, Bulharska, Maďarska, Grécka, Írska, Holandska, Portugalska, Španielska, Švédska, na Maltu a na Island. Rovnaký stupeň platí aj pre Austráliu, Rusko, Čínu, Brazíliu či Argentínu.


Vážnejší tretí stupeň výstrahy vydala izraelská bezpečnostná rada pre Juhoafrickú republiku, Eritreu, Uzbekistan, Kazachstan, Kirgizsko a Turkménsko. Vyzvala pritom izraelských turistov, aby cesty do týchto krajín prehodnotili.

Ilustračné foto: prepustenie skupiny izraelských rukojemníkov.
Ilustračné foto: prepustenie skupiny izraelských rukojemníkov. Zdroj: AP Photo/Ariel Schalit
Domov
Zdieľať
Diskusia