Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
8. decembra 2023, 15:10
Čas čítania 0:28

Trnavský závod nebude vyrábať nový model známeho automobilu Peugeot 208. Výrobu presunú do zahraničia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Fabrika v súčasnosti transformuje svoju výrobu.

Nový model Peugeot 208 v trnavskom závode nebudú vyrábať. Aktuálne patrí známy automobil k najpredávanejším v Európe a nový model budú vyrábať v sesterských firmách v Španielsku a Maroku, informuje portál Hospodárske noviny.

Peugeot 208 a jeho predchodca 207 sa na Slovensku vyrábajú od roku 2006 a trnavskému závodu dokázali priniesť mnoho zákaziek. Aktuálne sa na Slovensku vyrába druhá generácia tohto modelu. Ďalšia by mala prísť už budúci rok, no slovenský závod ju vyrábať nebude. 

Trnavský závod transformuje výrobu

Trnavský závod v súčasnosti prechádza transformáciou výroby, v dôsledku ktorej musel na jar 2023 prepustiť až 360 ľudí. Prestavba výrobných liniek za 180 miliónov bude hotová približne o rok. Na Slovensko prinesie nové modely, viac pracovných miest a väčšiu produkciu.

Domov
Zdieľať
Diskusia